Aku Ankka ja Duudsonit pistävät hynttyyt yhteen ensimmäisessä Aku Ankkaan pohjautuvassa sarjassa suositussa YouTubessa. Sarja on täynnä källejä ja höynäytyksiä Duudsonien tapaan.

Aku Ankka -lehti ja Duudsonien tuotantoyhtiö Rabbit Films aloittavat ohjelmayhteistyön, jossa Duudsonit ja lapset pääsevät kokeilemaan
Aku Ankasta tuttuja källejä. Höyhennys-niminen sarja koostuu kahdeksasta jaksosta, jotka julkaistaan kevään aikana Jeetuubissa, eli
Aku Ankan YouTube-kanavalla.

– Olemme erittäin innoissamme tästä ainutlaatuisesta yhteistyöstä. Duudsonit ovat ikään kuin reaalimaailman Aku Ankkoja, jotka tunnetaan stunteistaan ja jekuistaan. Epäonnestaan tunnettu Aku Ankka taas on luonteeltaan äkkipikainen, mikä usein johtaa siihen, että asiat menevät täysin pieleen. Emme malta odottaa mitä kaikkea ennennäkemätöntä ja hullua tämän yhteistyön puitteissa saadaan aikaiseksi, Aku Ankka -lehden päätoimittaja Aki Hyyppä hehkuttaa.

Höyhennys-ohjelmasarjassa tullaan näkemään Aku Ankan källejä reaalimaailmassa toteutettuna. Duudsonit ja lapset kokeilevat mm. Aku Ankan Taistelu Ankkalan talosta -tarinasta tuttua Turbotuuletinta ja myöhemmin keväällä testataan pystyykö teollisuusimurilla puhdistamaan kokonaisen huoneen kalusteineen päivineen.

– Aku Ankkahan on periaatteessa meidän esi-isä tempuillaan ja källeillään. Temppujen tuominen reaalimaailmaan tarkoittaa meille myös hauskaa fyysistä haastetta. Katsotaan kestääkö Duudsoni saman mitä sarjakuvasankarit Ankkalinnassa. Onneksi meillä on lapsia avustamassa meitä, nauraa Duudsonien Jarno.

Laadukasta sisältöä suosittuun YouTubeen nuorille

Höyhennys-sarjan tavoitteena on tarjota sopivan hulluttelevaa sisältöä suositussa kanavassa. YouTube on tällä hetkellä yksi suosituimmista medioista 8–12-vuotiaiden lasten keskuudessa.

– Höyhennys on Suomen ensimmäinen koko perheelle suunnattu YouTube-ohjelmaformaatti, jonka tuotannosta vastaavat kaksi erittäin kokenutta ja suosittua brändiä – Aku Ankka -lehti ja Duudsoneiden tuotantoyhtiö Rabbit Films. Sarjan missiona on olla aikuistumista vastaan, Hyyppä kertoo.

Ylipäätänsä elämää ei tartte ottaa liian vakavasti. Vaikka olisi minkä ikäinen niin huumoria ja leikkisyyttä ei saa hukata. Sen puolesta tämä sarja taistelee, Jarno kiteyttää sarjan viestin.

Katso Höyhennys-sarjan ensimmäinen jakso tästä. Sarjan yhteensä kahdeksan jaksoa ilmestyvät 1–2 kertaa viikossa ajalla 18.2–25.3.2015 Jeetuubissa, eli Aku Ankan YouTube -kanavalla.

Aku Ankan voi tilata tästä.